Uhip produceert functionele producten met een lange levensduur die goed te repareren zijn, en heeft als doel om materialen te gebruiken die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. 

De textielindustrie bevindt zich in een fase waarin de aandacht voor het milieu groot is en de fabrikanten van stof, isolatie en accessoires hun assortiment aan gerecyclede materialen ieder jaar opnieuw uitbreiden. Dit zorgt er ook voor dat de prijzen voor deze materialen dalen. 

De materiaalkeuze is belangrijk voor Uhip en er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op onze inkoop. Het materiaal niet alleen functioneel zijn, maar ook een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. Zo'n verandering kost tijd, omdat de materialen zorgvuldig moeten worden getest.

Stoffen

We hebben alle fluorchloorkoolwaterstoffen uit onze materialen uitgesloten en gebruiken milieuvriendelijke alternatieven voor de impregnatie. De leverancier heet Bionic en is één van de grootste binnen de textielindustrie. We werken ook samen met de Zweedse leverancier OrganoTex voor herimpregnatie met als doel om het waterafstotende vermogen van onze kledingstukken te verlengen, en daarmee de levensduur te verlengen. 

100% gerecycled polyester voor de voering

Sinds het najaar van 2021 worden al onze kledingstukken gemaakt met een voeringstof van 100% gerecycled polyester. 

Gerecycled nylon voor de buitenste stof

Ons doel is om alleen gerecyclede stoffen en stoffen die afbreekbaar zijn te gebruiken. Het eerste product dat zowel een buitenstof als voeringstof van 100% gerecyclede stof had, was de Nordic Eco (nu Igloo). 

Isolatie 

Wij gebruiken, naast wol, alleen synthetisch dons. Dit bevat een mix van materialen die op hun functie zijn getest, waarbij vezels uit het plantenrijk worden gecombineerd met een productieproces met een kleinere impact op het milieu dan bij gewoon polyester. 

100% gerecyclede vezels

Ons doel is om alleen gerecyclede isolatiematerialen te gebruiken die afbreekbaar zijn.

Uhip Reuse

Uhip Reuse maakt deel uit van het doel van Uhip om een duurzamere consumptie te creëren waarbij kleding die door onze klanten is ingeleverd of ingeruild of een kleine fabricagefout heeft, aan iemand anders kan worden doorverkocht en zo een nieuw leven kan krijgen. De Reuse-kleding van Uhip wordt momenteel verkocht via  Sellpy (alleen in Zweden).

Het hergebruiken van producten is een efficiëntere manier van omgaan met onze bronnen dan recycling, omdat de meeste materialen hun waarde verliezen wanneer ze worden gerecycled. De beste manier om de schadelijke impact op het milieu te verminderen, is daarom de levensduur van het product te verlengen. Zo dragen wij als bedrijf en jij als klant bij aan een circulaire economie, waar op een meer verantwoorde manier met bronnen wordt omgegaan en er minder afval wordt geproduceerd.