Het begon met de rijrok...

Het begon met de Uhip-thermorok voor ruiters, die in de herfst van 2011 gelanceerd werd als een geheel nieuw functioneel kledingstuk voor paardrijden. Uhips thermorok kreeg onder ruiters al snel de naam "Rijrok" en was uniek in zijn soort omdat je erin kon paardrijden en warm kon blijven in het zadel, zonder het rijden in een rijbroek op te hoeven offeren. Het unieke aan de thermorok van Uhip waren de ritsen voor en achter, in tegenstelling tot andere verkrijgbare modellen die ritsen aan de zijkanten hadden. Het unieke design werd in geregistreerd bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom in Zweden én het Europese equivalent.

uhip-praktisk ridkjol_2011.jpg

De reis start thuis in de gang op weg naar de stal

In de herfst van 2010 kreeg ik het idee voor een paardrij- en thermorok die ruiters de mogelijkheid zou geven om in de winter een paardrijbroek te dragen en de zijkanten van de rok omlaag te laten hangen om de blootgestelde dijen in het zadel te verwarmen.

De inspiratie kwam van de toen reeds gelanceerde thermorok met ritsen aan de zijkanten. Ik draaide de rok per ongeluk om, zodat de ritsen aan de voor- en achterkant kwamen te zitten in plaats van aan de zijkanten, en zag toen voor me dat het ook mogelijk was om in de rok te paardrijden.

Första-uhip-kjolen.jpg

Een idee was geboren - een idee dat te goed was om niet verder te ontwikkelen

Het idee bleef een paar maanden liggen, maar het was te goed om er niets mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik naaide een prototype (ik naai al mijn hele leven) en ging naar de stal om de rok te proberen, terwijl mijn man foto's van me maakte op mijn paard. Wauw, het werkte!

Ik nam contact op met het Bureau voor de Intellectuele Eigendom (in Zweden) om het ontwerpidee te registreren en na enkele aanpassingen was het unieke ontwerp beschermd. In de zomer van 2011 koos ik een naaileverancier in China en een in de VAE, om een proefkledingstuk te produceren. De keuze viel op de leverancier in de VAE, en de productie werd op volle vaart in gang gezet. De eerste levering kwam in november 2011.

Jacks met "handwarmers" als opvolger

Parallel hieraan werd een jack ontwikkeld, een jack met een speciaal manchet voor ruiters, manchetten met handwarmers die omlaag konden worden gevouwen om koude ruitervingers te verwarmen. Ook van de manchetten/handwarmers werd het design geregistreerd. Het derde grote product werd de bestseller van nu, de lange jas met hoge split aan de achterkant. Een jas die je warm hield, ongeacht de activiteit. Maar zonder in te leveren op een mooi design.

Slimme functies en zorgvuldig geselecteerde materialen

De inspiratie voor het materiaal werd gehaald uit de outdoorbranche, waar de kennis en technologie een stap voor lagen op de paardenbranche wat betreft het maken van kleding voor zwaardere omstandigheden met vocht, nattigheid en kou. Wat we toevoegden waren slimme functies die het stalleven vergemakkelijken, die je niet beperken in je bewegingsvrijheid of in de kou. Ruiters zouden simpelweg moeten kunnen doen waar ze het meest van houden in buitenkleding van goed, functioneel materiaal met slimme functies.

PR-Första-kjolen.jpg

Explosie op Facebook en aandacht in de media

De marketing werd gestart met Facebook en het verzamelen van e-mailadressen. De eerste levering kwam precies op tijd voor de paardenwedstrijden in Stockholm "Globen Horse Show" en de interesse was enorm.

Het aantal volgers op social media explodeerde en de paardrijsportmedia schreven uitgebreid over het nieuwe, aparte en slimme product.

Een nieuwe onderneming was geboren.

Lees meer

Uhip - Zweeds team work

Het begon allemaal met Ulrika Falkman. Ulrika uit Näsby Park richtte in 2011 Uhip op en de U van Uhip is afgeleid van de eerste letter van haar naam.

Het begon met een spiegel

Uhip zich heeft gevestigd als een sterke leverancier van functionele paardrijkleding. Ongemak vervangen door comfort en het dagelijks leven gemakkelijker maken voor zowel ruiterprofessionals als enthousiaste sporters is een van Uhips duidelijkste idealen. Maar hoe begon het?

De slimme Uhip-rok

De echte klassieker van Uhip is de thermorok, daar is het allemaal mee begonnen. Daarom zijn we dan ook extra trots op de rok - het kledingstuk dat onze klanten al snel omdoopten en dat nu in de volksmond een rijrok of Uhip-rok wordt genoemd. De rok houdt je warm en heeft veel slimme functies.