uhip_for everyday active life_RGB_NEG_709x347.png

Uhip heeft een passie voor wie dagelijks wordt blootgesteld aan verschillende weersituaties en een actief paardenleven leidt. Ons doel is om kleding te maken van functionele materialen, met slimme functies en een stijlvol design, zodat je in stijl kunt doen waar je van houdt. 

10yearedition_365_coat_1.jpg

Al onze kledingstukken hebben slimme functies en de juiste materialen voor buitenactiviteiten.
 Bij Uhip vinden we het vanzelfsprekend om milieuvriendelijk en met respect voor grondstoffen uit de natuur te werken. We kiezen bewust voor materialen en productieprocessen die zo min mogelijk impact hebben op de natuur. We ontwerpen functionele kleding naar de behoefte van onze klanten en op een verantwoorde manier. Zo bestaat onze geselecteerde isolatie in de kleding uit gedeeltelijk hernieuwbare plantaardige vezels.

We zorgen ervoor dat we constant up-to-date blijven en zoeken naar materialen en leveranciers die aan onze hoge eisen voldoen, vooral omdat we weten dat onze kleding dagelijks wordt gebruikt en omdat we willen dat ze jouw dagelijks leven gedurende meerdere seizoenen aankunnen.

Uhip stories

Achter de schermen met Ulrika en Elin

Ulrika Falkman richtte Uhip op in 2011 en is de CEO van het bedrijf. Productontwikkelaar Elin Westergård is Ulrika's rechterhand bij elk nieuw product dat Uhip lanceert. De interactie tussen hen is gebaseerd op het ontwikkelen van nieuwe functionele en duurzame kleding voor de milieubewuste fijnproever die kou, regen en vocht wil vermijden.

De Uhip-rok

"Al bijna tien jaar halen we inspiratie uit het dagelijks leven, waar we nieuwe frisse ideeën hebben bedacht voor het ontwerpen van kleding die voldoet aan de behoeften van de ruiter", zegt Ulrika Falkman, CEO en oprichter van Uhip.

"De echte klassieker van Uhip is de thermorok, daar is het allemaal mee begonnen. Daarom zijn we dan ook extra trots op de rok - het kledingstuk dat onze klanten al snel omdoopten en dat nu in de volksmond een rijrok of Uhip-rok wordt genoemd.

Het begon allemaal met Ulrika, taoen ze in 2011 Uhip oprichtte. Ulrika's drijfveer is het makkelijk maken van moeilijke dingen en haar brein werkt als een popcornmachine: veel activiteit waar voortdurend nieuwe ideeën ontpoppen.