Wol is een vanzelfsprekend materiaal in onze basislagen, maar ook in onze tussenlagen

Wij houden van wol. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid om wol te kiezen voor onze basislagen en veel van onze tussenlagen.

Wol is een van onze mooiste natuurlijke materialen met eigenschappen die het uniek maken ten opzichte van andere textielsoorten. Wol heeft een speciaal vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren; het verwarmt als het koud is en het koelt als het warm is. Daarnaast is wol een zelfreinigend materiaal (hoeft minder vaak gewassen te worden dan andere materialen), bacteriedodend en volledig natuurlijk.

We zijn zorgvuldig met de oorsprong van de merinowol en willen er zeker van zijn dat de schapen die de wol produceren die in onze kleding wordt gebruikt, goed worden behandeld. Bij Uhip distantiëren we ons sterk van mulesing, een pijnlijke ingreep die bedoeld is om te voorkomen dat parasieten zich nestelen in de huid van merinoschapen. Deze methode wordt gebruikt in Australië. Onze kledingstukken van merinowol worden in Europa geproduceerd, door bedrijven die wol kopen uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië en Zuid-Afrika. Deze landen doen niet aan mulesing.

We garanderen dat de merinowol die we gebruiken 100% gecertificeerd mulesingvrij is.

Lees meer over wol

logo_lavalan_TWI.jpg

lavalan_keyvisual_Schweiz_110dpi.jpg

lavalan®: hoogwaardige wol uit Europa

lavalan is onze leverancier van wol voor de isolatie in onze tussenlagen - Wool Hybrid Liners. Het is gemaakt van 100% natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen.

Het bestaat uit hoogwaardige wol met een versteviging van een onderhoudsvriendelijk materiaal, een materiaal dat wordt gewonnen uit maïskorrels.

lavalan koopt uitsluitend wol uit Europese landen die hoge eisen stellen aan zowel kwaliteit als dierenwelzijn. Het is afkomstig van ofwel schapen die vrij grazen in de Alpen van Zwitserland of Oostenrijk, ofwel van boerderijen met natuurlijke veehouderij in Duitsland, Frankrijk of Scandinavië.

Wol uit Europa is volledig mulesingvrij! Er raken geen schapen gewond wanneer hun wol wordt afgeschoren. Het Zwitserse bedrijf Unique Trace certificeert de productieketen van lavalan en maakt de wol traceerbaar tot aan het schaap waar het vandaan komt.

De isolatie van lavalan is gemaakt van gerecyclede wol en is op zijn beurt hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar

Technisch isolatiemateriaal bestaande uit een synthetisch materiaal

We gebruiken geen vogeldons in onze buitenkleding, maar alleen technisch polyesterdons/synthetisch dons met gedocumenteerde eigenschappen. Ofwel een materiaal dat vergelijkbaar is met dons, zowel qua gevoel, textuur en thermisch vermogen, of een materiaal dat meer lijkt op een gewone polyestervulling maar dat is gemaakt in dunne lagen die worden verwarmd door de lichaamstemperatuur. De luchtpartijen kapselen de warmte in, wat resulteert in een hoger verwarmingsvermogen in vergelijking met gewone polyestervulling.

In tegenstelling tot vogeldons slaagt synthetisch dons erin om warm te blijven in zowel vochtige als natte omstandigheden (in tegenstelling tot dons dat samenklontert als het nat wordt, en dus zijn verwarmende functie verliest) - het droogt ook snel en maakt de kledingstukken gemakkelijk wasbaar. Synthetisch dons behoudt ook zijn vorm, was na was en jaar na jaar. 

Dupont Soron logo.png

DUPONT™ Sorona®

Lichte, zachte en warme isolatie met comfort in alle klimaten.

De meeste isolatiematerialen die we gebruiken, bevatten vezels van Sorona®.

Naast zijn goede verwarmende eigenschappen, is Sorona® een hernieuwbaar materiaal dat voor 37% wordt gewonnen uit het plantenrijk in plaats van volledig op aardolie gebaseerd te zijn zoals andere nylon en polyester materialen. De productie verbruikt ook 30% minder energie dan gewoon nylon en stoot 63% minder broeikasgassen uit.  Sorona®  is afkomstig van Dupont™, 's werelds toonaangevende fabrikant en uitvinder van materialen zoals nylon, teflon enz. Dupont™ werd uitgeroepen tot winnaar van de Bio2015 Bio Business-prijs voor zijn baanbrekende biotechnologie.

Clo® TEKNICA Vivo

De perfecte balans tussen ademend vermogen en warmte.

Vivo is het concept waarbij een reeks kleine gaatjes in de isolatie wordt gemaakt om het ademend vermogen te verbeteren zonder het verwarmende vermogen te verminderen. De gaatjes zijn groot genoeg om te zien, maar klein genoeg om lucht te laten circuleren en dus de lucht op te vangen om de isolerende eigenschappen te behouden. Een aantal uitgevoerde tests hebben aangetoond dat het Vivo-concept het ademend vermogen van de isolatie met meer dan 30% verhoogt, wat resulteert in een enorme toename van het comfort bij gebruik tussen ademende stoffen in een kledingstuk. 

Lees meer over Clo® TEKNICA Vivo

VIVO 820 x 388px 1.jpg

Bescherming tegen vocht en hoog ademend vermogen

We hebben buitenkleding voor verschillende soorten weer, warmtecapaciteit en functies. Sommige kleding heeft als hoofdtaak om je warm te houden, sommige zowel warm als droog en andere heeft misschien als hoofdtaak om je droog te houden in geval van neerslag.  Als je veel beweegt, dan is het belangrijk dat het kledingstuk ook ademt. Een kledingstuk dat alleen bedoeld is om in te trainen is moeilijk zowel warm als bestand te krijgen tegen regen en een kledingstuk dat in de eerste plaats is bedoeld om je warm en/of droog te houden, is moeilijk volledig ademend te krijgen.

Bionic Finish_800x329.png

BIONIC-FINISH®ECO

Fluorkoolstofvrij DWR (Durable Water Repellant)
Om de kledingstukken beter bestand te maken tegen vocht en vuil, impregneren we ze direct in de fabriek. De impregnatie zorgt ervoor dat de waterdruppels niet door het kledingstuk gaan maar eraf rollen.

Uhip heeft gekozen voor een volledig gifvrije impregnering van Bionic. Het gif dat in sommige impregnaties wordt gebruikt, wordt fluorkoolstof genoemd en dit bevat geen impregnatie van Bionic.

Hoogwaardige ritsen van YKK

Omdat onze kledingstukken ritsen als centrale functionaliteit hebben, kiezen we voor ritsen van de toonaangevende fabrikant op de markt, YKK.  YKK heeft ruime ervaring met het vervaardigen van ritsen en voert grondige tests uit voordat een rits in productie wordt genomen. YKK wordt gebruikt door de meeste toonaangevende en bekende outdoorfabrikanten.

Lees meer over onze ritsen

ykk.jpg