We willen graag de 365-familie voorstellen. Vernoemd naar het aantal dagen van het jaar, doelend op de bruikbaarheid van de kledingstukken. Lichtgewicht jacks en bodywarmers met de perfecte hoeveelheid isolatie voor gebruik het hele jaar door.

De 365-familie bestaat uit paardrijjacks en paardrijbodywarmers, ontworpen om 365 dagen van het jaar te gebruiken. De lichtgewicht kledingstukken zijn net zo geschikt als buitenkleding bij lente-, zomer- en herfsttemperaturen en als verwarmende tussenlaag tijdens de koude dagen van de winter.

We stelden enkele korte vragen aan Ulrika Falkman, oprichter en CEO van Uhip.

1.Wanneer zag het eerste 365-jack het licht? Wanneer werd de bodywarmer geïntroduceerd?

Deze werd in het voorjaar van 2016 geïntroduceerd in de kleurrijke uitvoeringen oranje, "hubbabubba"-roze en beige. Hetzelfde jaar kwam daar nog een bodywarmer in marineblauw bij.

2. Wat was de gedachte achter de 365-kledingstukken?

Het idee was een jack te creëren die net zo geschikt was voor in de lente, zomer, herfst en winter, waar je gewoon een shelljack overheen kunt dragen als dat nodig is, of goed wollen ondergoed onder kunt dragen bij kouder weer. Eigenlijk net zoals in de skiwereld. Vandaar de naam 365.

365_vest_jacket_technical_longsleeve_top_navy_black_.jpg

3. Wat is er door de jaren heen verbeterd/veranderd aan de "365"?

Sinds de lancering in 2016 zijn zowel pasvorm, kwaliteit als materiaal aanzienlijk verbeterd. Hij ademt beter, voelt lichter en comfortabeler aan en heeft een aantal eigenschappen die het dragen gemakkelijker en comfortabeler maken. Hij heeft bovendien "broers en zussen" en "neefjes" in bijpassende kleuren gekregen in de 365 Hybrid-familie. Ook deze bodywarmers en 2nd layer jacks zijn kledingstukken voor het hele jaar door.

4. Wat is je favoriete kleur aller tijden?

Oei, wat een lastige vraag. Ik ben dol op alle kleuren, maar de uitdaging van deze baan is dat we al zo lang van tevoren inkopen, dus zodra ze vanuit onze fabrieken naar Zweden komen, zijn we al bezig met de kleuren van het volgende jaar. Dit betekent dat ik nooit tijd heb om in alle rust van de kleuren van het seizoen te genieten :-) Maar ik draag graag Urban Chick Green en de kleur van dit jaar, petrol (Green Blue Slate), vind ik supergaaf.

365_jacket_navy_green_black_2.jpg

Mix en match

De paardrijjacks en paardrijbodywarmers kunnen met elkaar gemixt en gematcht worden, of met een van onze andere families. Gebruik een 365-jack of -bodywarmer als verwarmende tussenlaag onder een trenchcoat in dezelfde kleur, of probeer de kleuren te combineren. De mogelijkheden voor het dragen van Uhips paardrijjacks en paardrijbodywarmers uit de 365-familie zijn eindeloos.

365_jacket_vest_green_2.jpg

Hernieuwbaar materiaal

We hebben ervoor gekozen om een isolatie van Dupont genaamd Sorona te gebruiken in onze 365-kledingstukken. Dupont's Sorona is een hernieuwbaar materiaal dat voor 37% wordt gewonnen uit het plantenrijk in plaats van volledig op aardolie gebaseerd te zijn zoals andere nylon en polyester. Tijdens de productie wordt er ook 30% minder energie gebruikt dan bij gewoon nylon, en 63% minder broeikasgassen uitgestoten. Dupont is de winnaar van de Bio Business Award 2015 dankzij zijn baanbrekende biotechnologie.

365_jacket_stablepants_green_1.jpg

Er zijn veel redenen waarom we het synthetische dons Sorona® gebruiken, en hier noemen we er enkele:

  • Milieuvriendelijk
  • Uitzonderlijk bestand tegen warmteverlies met als extra voordeel een ademend vermogen
  • Behoudt de vorm was na was na was...
  • Geweldige zachtheid
  • Biedt comfort in alle klimaten, alle seizoenen

De jacks en bodywarmers in de 365-familie hebben ook kenmerken zoals:

  • Rits aan de voorkant met bescherming voor de kin en rond de ritsstopper aan de onderkant om schuren tegen het zadel te voorkomen
  • Verwarmende manchetten met gaten voor duim (jack)
  • Afneembare capuchon, vastgemaakt met drukknopen (jack)
  • Hoge, verwarmende kraag
  • Ritsbescherming voor de kin
  • Twee zakken met rits
  • Borstzak met rits
  • Elastische band aan de onderkant en capuchon