Kijk mee met het gezin van Tobias en Malin Jönberg

Met een checklist zo lang als een marathon midden in een winter met sneeuw, regen en verraderlijke temperatuurschommelingen, is het belangrijk om als paardenouders op één lijn te zitten.

De kou is een taaie tegenstander, maar met de slimme producten van Uhip versla je hem.

Ponnyföräldrar1.jpg

Voor Tobias en Malin Jönberg draait het allemaal om een goede planning, om hun paardenprojecten af te kunnen ronden. Dochter Alicia, 12, doet al mee op elite niveau terwijl wedstrijden voor broertje Casper, 9, een vrij nieuw fenomeen zijn.

"Voor iemand als ik, die veel buiten is in alle weersomstandigheden, is het een must om kleding te hebben die wind- en waterdicht is"

De familie Jönberg heeft meestal vijf paarden in training. Het zijn lange dagen, die meestal pas iets na 21:00 uur eindigen. Tobias en Malin doen veel samen, maar ze verdelen bepaalde taken onderling. Tobias egt de paardenbak, haalt stropellets en hooi, luzerne, mineralen en ander voer. Hij is verantwoordelijk voor het bijvullen van het water, zorgt dat de vrachtwagen bijgetankt en gewassen wordt, doet boodschappen en kookt meestal het eten voor het gezin. Een actief leven stelt eisen aan kleding.

nordic_navy_kids_junior_jacket_skirt_navy_6.jpg

JönbergPonnyfamilj40.jpg

Dat Uhip nu een collectie voor mannen heeft gelanceerd, krijgt van Tobias een dikke duim omhoog. Zonder betrokken ouders, geen kinderen die meedoen aan paardenwedstrijden. Dat klinkt hard, maar het is de waarheid. De paardensport stelt het hele jaar door hoge eisen, maar vooral in het Scandinavische winterklimaat is het essentieel om warm te blijven om alle lange dagen in en rond de trainings- en wedstrijdbanen aan te kunnen.

"Wat Uhip heeft ontwikkeld is geweldig, het betekent veel voor mij. Voor ons 'ponypapa's' is er nooit iets te vinden als het om kleding gaat. Als wij vaders met de kinderen naar de manege gingen, constateerden we tot onze teleurstelling dat er helemaal geen kleding voor mannen was. Uhip heeft hier een einde aan gemaakt en begreep dat het belangrijk is om ook kleding voor de vaders te maken", benadrukt Tobias.

JönbergPonnyfamilj21.jpg

Uhips Functional Stable Pant vereenvoudigt het dagelijks leven voor Tobias, die voorheen zijn dure slalombroek in zijn dagelijkse paardenleven moest gebruiken, zodat hij toch een broek had die hem warm kon houden. Dat is nu niet meer nodig, dankzij de stalbroek.

De broek krijgt de hoogst denkbare beoordeling.

"Supercomfortabel, de broek zit echt goed. Ik draag de broek elke dag en ik heb ontdekt dat een van de vele voordelen is dat de broek bijna volledig vuilafstotend is. Het is heel gemakkelijk om deze af te borstelen." "De broek is bestand tegen wind en is gemaakt van een fijne stof die me lekker warm houdt", zegt Tobias.

Malin traint de kinderen in dressuur- en grondwerk, knipt paarden, houdt zich bezig met het verzorgen en knopen van de manen, wast paarden, wisselt bitten houdt de stal schoon. Ze brengt de kinderen van en naar de stal, is aanwezig bij de trainingen, beheert de social media van het gezin en traint zelf regelmatig in dressuur om de kinderen beter te kunnen helpen. Malin gebruikt de kleding van Uhip al enkele jaren.

"Ten eerste is de kleding mooi; zonder een goed ontwerp koop je de kleding niet. Maar wat je ook ziet bij Uhip is dat er aan het rijden gedacht is. Voor mij, iemand die veel buiten is in alle weersomstandigheden, is het een must om kleding te hebben die wind- en waterbestendig is", zegt Malin.

JönbergPonnyfamilj26.jpg

Uhip heeft hier een einde aan gemaakt en begreep dat het belangrijk is om ook kleding voor de vaders te maken, benadrukt Tobias.

Als een optimale alledaagse combinatie dragen zij en Alicia een rok en een jack, de perfecte laagjeskleding. Tijdens het uitmesten van de stal kun je het jack bijvoorbeeld uitdoen, terwijl de rok ervoor zorgt dat je warm blijft. Op dezelfde manier kan een 'ponyouder' makkelijk helpen om de rok uit te doen als de ruiter het warm krijgt tijdens het rijden.

"Een slimme functie die ik hebt ontdekt, is de rits die van boven naar beneden getrokken kan worden. Dit maakt het makkelijk voor mij om Alicia te helpen met haar kleding als ze te paard zit. De beenbanden houden de rok bovendien op zijn plek, en zorgen voor behoud van de warmte", zegt Malin.

nordic_navy_kids_junior_jacket_skirt_navy_longjacket_1.jpg

Het jack is net als de broek. Mooi, stevig, windbestendig, behoudt de warmte en zit goed.

kids_jacket_navy.jpg

Vooral de handen worden veel blootgesteld bij het vasthouden van de teugels, en de verstelbare manchetten zijn een superslim idee.

De functie van de omvouwbare manchetten is perfect voor hun dagelijks leven. 

Vooral de handen worden veel blootgesteld bij het vasthouden van de teugels, en de verstelbare manchetten zijn een superslim idee. Laatst toen er natte sneeuw viel, vouwde Alicia de manchetten naar beneden en bleef ze warm tijdens het paardrijden.  "Casper stond ernaast en had de hele tijd koude handen, ondanks dat hij handschoenen droeg", zegt Malin.

JönbergPonnyfamilj03.jpg

Tobias' nieuwste toevoeging op zijn kleerhanger is Uhips nieuwe staljack voor heren, ook deze is voorzien van slimme functies bij de mouwen.

"Perfect voor als ik stijgriemen ga verlengen of een zadelsingel moet vastmaken. Het voelt als een functie waar ik steeds handiger mee zal worden, hoe meer ik deze gebruik. Het jack is net als de broek; mooi, stevig, windbestendig, behoudt de warmte en zit goed. Toen ik een aantal dagen geleden de stal uitmeste moest ik hem uitdoen, want hij hield me iets té goed warm. Dat is natuurlijk een goede beoordeling voor het jack", zegt Tobias.