De drijvende kracht van Uhip is om goede dingen beter te doen en de meeste van onze producten vinden hun oorsprong in bestaande producten op de markt, waarvan we hebben ervaren dat er een aantal belangrijke functies ontbraken.

We zoeken naar de ideeën in ons eigen dagelijks leven, identificeren vervolgens een behoefte en brengen het van daaruit naar de tekentafel in plaats van andersom. Onze ervaring leert ons dat dit een recept voor succes is. Het verhaal van de oorsprong van de stalbroek is geen uitzondering.

Het begon toen Uhips oprichter en CEO Ulrika Falkman haar ziek geworden paard wilde bezoeken. Ulrika droeg die dag een functionele broek van een bekend merk in de outdoorbranche. Ze ontdekte al snel dat het kledingstuk belangrijke functies miste.

  • De stof van de broek was te hard.
  • Hij zat niet lekker tijdens het bewegen in de stal en rond het paard.
  • En toen Ulrika wilde proberen om te stappen met haar paard, ergerde ze zich dat ze zich alleen voor een korte staprit moest omkleden en een rijbroek aan moest trekken.

Ze had drie problemen geïdentificeerd. Toen werd het idee voor de "stalbroek" geboren

nordic_jacket_navy_stablepants_navy_1.jpg

Naar de ontwerptafel

Ulrika en haar medewerkster Elin gingen aan de slag. Er werden een aantal keer samples opgestuurd, waaraan nog wat slimme aanpassingen en verbeteringen nodig waren, maar uiteindelijk was de broek precies zoals ze hem wilden hebben.

De Uhip-familie heeft er nu eindelijk weer een lid bij onder de functionele kledingstukken.

De stalbroek is verkrijgbaar in twee versies; een voor de lente, zomer en vroege herfst, en een voor de latere herfst en winter.

nordic_jacket_navy_stablepants_navy_5.jpg

"De gedachte achter de stalbroek is dat het een functionele broek moet zijn die aangepast is aan het ruiterleven. De functies van de stalbroek zijn geschikt voor het dagelijks leven in de stal, ongeacht of je in de stal aan het werk bent of een stukje met je paard wilt stappen. Onze visie is dat de stalbroek een vanzelfsprekende keuze moet zijn bij elke paardenpraktijk en voor dierenartsen, hoefsmeden en anderen die professioneel met paarden werken. De broek is geschikt voor zowel hobby- als wedstrijdruiters en alle moeders en vaders die meegaan en in comfortabele broeken willen rondlopen", zegt Uhips oprichter en CEO Ulrika Falkman.

De broek is voorzien van zakken, zowel zonder als met rits, is verstelbaar aan de onderkant en is gemaakt van een stof die rekbaar is voor optimale bewegingsvrijheid. De iets dikkere stof van de winterbroek is aan de binnenkant extra zacht en heeft ook een fluorkoolstofvrij, DWR-behandeld oppervlaktemateriaal dat een goede bescherming biedt tegen vocht, vuil en wind.

stablepants_merino_baslayer_men_graphite_black_1.jpg

Dit zeggen de klanten

"Net zo comfortabel als de ”zomervariant” – de beste en meest comfortabele broek ooit."

   Carina

"Ik ben zeer tevreden met de broek. Deze is zowel comfortabel als mooi. Perfect voor in de stal en tijdens het wandelen met de hond."        

   Charlotta L

Om lekker te kunnen zitten, zelfs te paard, heeft de boek een "zitvlak" net als een paardrijbroek, dat wil zeggen dat de broek geen onnodige naad heeft die schuurt in het zadel. De taille is aan de achterkant iets verhoogd voor de beste pasvorm. Het is een recht model en is ideaal voor zowel jongens als meisjes.

Nu voor de winter is de stalbroek verkrijgbaar in de groene kleur Urban chick, in licht marineblauw en in het zwart. Bestel je kleur, pas de broek en dan denken we dat je deze net zo comfortabel zult vinden als wij!