Wie ooit een kledingstuk van bamboe heeft gedragen, kent die onbeschrijfelijke zachtheid en het lichte, koele gevoel dat de huid streelt. Het voelt als een extra laag huid, en dan hebben we het over een huid als babybilletjes 🥰

We zouden een heel artikel kunnen schrijven over hoe zacht en soepel onze bamboe-kledingstukken zijn, maar misschien ben je nieuwsgieriger naar wat er zo goed is aan bamboe dat we er een hele familie van hebben gemaakt.

Als we het hebben over bamboetextiel, bedoelen we eigenlijk bamboevezels. Het zijn de bamboevezels die de stof zijn fantastische en unieke eigenschappen geven.

bamboo_ls_tee_functionalpants_black_hund_janeglavaris_1.jpg

De stof geeft een fris gevoel en een geweldig comfort dankzij de zachte eigenschappen van de bamboevezels. Je zal je veel langer fris en droog voelen, omdat de stof vocht afvoert. Je krijgt ook een natuurlijke uv-bescherming en de stof is hypoallergeen, waardoor het materiaal perfect is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Zes voordelen van bamboe

1. Bamboe houdt je fris

We weten allemaal hoe kleding aanvoelt na een zware training! Kies je voor bamboe, dan voel je je veel langer fris en droog doordat de bamboevezels de stof een fantastisch ademend vermogen geven en vocht afvoeren.

 

2. Bamboe is ongelooflijk zacht

Een kledingstuk van bamboe wil je niet uittrekken, want de bamboevezels maken de stof ongelooflijk zacht en comfortabel om te dragen. Je merkt niet eens dat je het kledingstuk draagt!

 

3. Bamboe is temperatuurregulerend 

Bamboe heeft isolerende eigenschappen. Tijdens warme dagen zal de stof fris en koel aanvoelen, terwijl het tegelijkertijd extra bescherming biedt tijdens de koude dagen.

 

4. Bamboe is hypoallergeen

Bamboe is vooral erg fijn voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Bamboe is namelijk hypoallergeen, wat betekent dat het niet leidt tot allergische reacties.

 

5. Bamboe biedt bescherming tegen uv-straling 

De bamboe biedt een natuurlijke bescherming tegen uv-straling en kan 97,5% van de schadelijke uv-stralen wegfilteren. Hierdoor is de stof de perfecte keuze tijdens warme dagen wanneer je veel tijd in de zon doorbrengt.

 

6. Bamboe kreukt niet 

Dankzij de speciale bamboevezels is de stof vrijwel onmogelijk om te kreuken. Het kledingstuk zal zijn vorm zeer goed behouden, ook al wordt het vaak gewassen.

bamboo_long_short_pink_navy_1.jpg

Duurzame grondstof

Bamboe is een van 's werelds meest duurzame grondstoffen. Het is duurzaam omdat het zo snel groeit en een zeer kleine hoeveelheid water nodig heeft. In feite is alleen regenwater voldoende. Bamboe is ook niet afhankelijk van chemicaliën, meststoffen of insecticiden.

Bij het oogsten zijn alleen de scheuten nodig. Hierdoor blijven de wortels achter en kunnen nieuwe bamboescheuten weer aangroeien. Bamboe kan ongeveer 4-6 keer per jaar worden geoogst en groeit in het wild of op plantages. Onze bamboe wordt natuurlijk gekweekt op plantages om ervoor te zorgen dat de leefomgeving van bedreigde diersoorten niet wordt aangetast.

bamboo_ss_tee_navy_orange_3.jpg

Vergeleken met katoen wordt er ongeveer 10 keer meer bamboe per vierkante meter geproduceerd. Bamboe is in veel opzichten beter voor het milieu dan katoen, niet alleen de plant zelf, maar ook de teelt en productie zorgen ervoor dat bamboe een duurzamer alternatief is. Bamboe heeft niets meer nodig dan zon en regenwater om te groeien. Het heeft ook geen pesticiden, insecticiden of meststoffen nodig om te groeien, wat het erg goed maakt voor onze planeet. We hebben alleen de bamboescheuten nodig voor de stof, waardoor de wortels overblijven en er meer scheuten uit dezelfde plant kunnen groeien.

Wist je dat…

1. De meeste bamboesoorten per dag tussen de 5 en 20 cm groeien? Het wereldrecord staat op 91 centimeter per dag. Dat noemen we nog eens een snel groeiende plant!

2. Er bestaan verschillende soorten bamboe. Sommige zijn meer dan 30 meter hoog en 20 cm in diameter.

3. Bamboe kan zowel in het bos als op plantages groeien, onze bamboe wordt alleen geoogst van plantages van gecertificeerde leveranciers.