De lente is aangebroken en lokt met uitnodigend weer terwijl de zomer nog in zijn Doornroosjesslaap is. Op zonnige lentedagen bieden de weergoden vaak zowel mooi als wisselvallig weer - een mix waartegen je je moeilijk kunt beschermen. Het waait, de temperatuur stijgt en daalt en misschien komt er een ineens regen uit de lucht vallen, wanneer je het écht niet wilt.

Er is een gouden regel als het gaat om de juiste kleding dragen, een regel die erg belangrijk is voor buitenactiviteiten. Deze gouden regel heet laagjes.

Ringenäs09.jpg

Pas je kleding aan

Door gebruik te maken van het laagjesprincipe kun je je kleding altijd zelf aanpassen aan het weer van dat moment. Voeg een laag toe, maak het compleet met een derde laag of verwijder een kledingstuk als de warmte toeslaat. De kleding van Uhip is gemaakt om in laagjes te worden gedragen, met matchende kleuren en een praktisch, elegant ontwerp met slimme, speciale functies.

Ringenäs03.jpg

HET LAAGJESPRINCIPE VAN UHIP

365_vest_ridingtights_black_technical_longsleeve_top_white_1.jpg

Laag 1

Voor ons is het vanzelfsprekend om wol te kiezen voor onze basislagen. Onze basislagen met lange mouwen van merinowol (100% vrij van mulesing) geven je de ultieme mix van comfort en functionaliteit. Wol heeft een uniek vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren; het verwarmt als het koud is en koelt als het warm is. Bovendien is wol een zelfreinigend materiaal, bacteriedodend en volledig natuurlijk. Perfect voor zowel als het koud is als wanneer het kwik ineens omhoog springt.

Lees meer over onze basislagen van merinowol

Ringenäs06.jpg

Laag 2

De tweede laag, de tussenlaag, is vaak een kledingstuk dat verwarmt maar niet veel bescherming biedt tegen neerslag of harde wind. Uhip biedt veel kledingstukken aan met verschillende eigenschappen, die als tussenlaag kunnen worden gebruikt.

Onze rijjacks en bodywarmers uit de 365-hybridefamilie zijn verkrijgbaar in dames-, heren- en kindermaten, en een uitstekende keuze voor een dunnere tussenlaag. De "hybriden" hebben een nauwsluitende pasvorm, bieden enorme bewegingsvrijheid en zijn gemaakt met de meest ademende isolatie op de markt van Clo®. Ze zijn dus een perfecte tussenlaag voor activiteiten.

Lees meer over onze 365-hybriden

Ringenäs05.jpg

Als je een dikkere tussenlaag wilt, dan is de 365-familie iets voor jou. We hebben jacks en bodywarmers in dames- en kindermaten die ontworpen zijn om 365 dagen per jaar gedragen te kunnen worden. We hebben gekozen voor isolatie van Sorona®, die verwarmt in alle soorten klimaten en een uitstekende keuze is als tussenlaag.

Lees meer over de 365-familie

Je kunt de jacks en bodywarmers van de 365- en 365-hybridefamilies goed met elkaar combineren.

We hebben ook tussenlagen van wol, die speciaal zijn aangepast voor onze trenchjassen.

Bekijk al onze tussenlagen

Ringenäs11.jpg

Laag 3

De derde laag is meestal een beschermende buitenlaag, ongeveer als een dak op een huis.  Hierbij is het belangrijkste dat de kleding wind- en waterafstotend is en een goed ademend vermogen heeft. Uhips beste laagjesopossing voor het veranderlijke weer in het voorjaar is de trench-familie, de vijand van de regendruppels en windbuien. De trench-familie bestaat uit shellkleding met een mooie design en klassieke pasvorm. Hierdoor is de kleding geschikt als mooie en beschermende derde laag tijdens het paardrijden in de natuur, of wanneer je op een vroege zaterdagochtend gaat wandelen.

Ringenäs12.jpg

Het jack en de jassen zijn uitgerust met zachte en rekbare polsbeschermers met gaten voor de duimen, die zowel beschermen als verwarmen en de mouwen op hun plek houden. De manchetten kunnen ook naar beneden worden gevouwen om de handen of handschoenen te beschermen tegen regen en wind.

Alle kleding in de trench-familie is ontworpen met met rubber beklede knopen, reflecterende details, veel zakken en extra ademend vermogen.

Leer de trench-familie van Uhip een beetje beter kennen.