Met de juiste zorg kunnen jij en je Uhip meerdere jaren onafscheidelijk zijn. Hier zijn enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat het kledingstuk zijn functies behoudt.

Allereerst - Als je vuil op je kledingstuk krijgt (komen modderige hondenpootjes of paardenkwijl je bekend voor?) VEEG het af. Shellkleding kan meestal worden afgeveegd om onnodig wassen te voorkomen, maar het is goed om deze regelmatig te wassen, zodat zweet en vuil het ademend vermogen en de waterafstotende functies van het materiaal niet aantasten of de lijm van de getapete naden oplossen.

Was je Uhip binnenstebuiten, zodat wasmiddel en vuil water uit het membraan en de wattering kunnen worden gecentrifugeerd. Trek alle ritsen omhoog en maak alle knopen vast, dit verkleint het risico dat ze vast komen te zitten en scheuren veroorzaken in het materiaal.

Vermijd wasverzachter, dit heeft een slechte invloed op de functie van het materiaal en ook op het milieu. De wasverzachter legt zich als een laag op de vezels van het kledingstuk, wat het ademend vermogen van het materiaal en het vermogen om vocht af te voeren beïnvloedt.

Opnieuw impregneren

De meeste kledingstukken van Uhip hebben een DWR-behandeling (Durable Water Repellency) die de buitenste laag een waterafstotende functie geeft.

Laat het kledingstuk drogen. Het verwarmen van je Uhip na het wassen vergroot het effect van de herimpregnering.  Je kunt dit gemakkelijk doen door het in een droogkast te hangen of het te strijken met een strijkijzer, maar vergeet niet om een lage temperatuur te gebruiken zodat het kledingstuk niet smelt.

Als je kledingstuk een paar jaar achter de rug heeft, kun je het zelf opnieuw impregneren. Door de impregnering worden het water- en vuilafstotende vermogen van de buitenstof evenals de belangrijke functie van het naar buiten laten van lichaamsdamp weer als nieuw. Het textiel wordt frisser en de levensduur van je kledingstuk neemt toe. Gebruik altijd milieuvriendelijke impregnering.

We raden je ook aan om altijd onze onderhoudsinstructies en wasinstructies te lezen, zodat je Uhip lang meegaat!

Producten voor impregnatie